mandag 31. mars 2014

Babykort/Baby cards

Et par babykort som jeg har lagd med papir fra Maja Design.

A couple of baby cards I have made with papers from Maja Design.




søndag 30. mars 2014

julekort for mars/Christmas cards for March

4 nye julekort for i år. Kjekt med alt som er ferdig i god tid :-)

4 new Christmas cards for this year. Great with all the things that is done long before Christmas :-)






torsdag 20. mars 2014

Vertinnegave til en venninne

Tidligere i vinter var jeg og 3 venninner en tur til Danmark for en kreativ helg. Siden det var første gangen vi var på besøk der i feriehuset til den ene venninna så lagde jeg et par grytekluter og kjøkkenkluter som vertinnegave. Mønsteret på gryteklutene finnes på Dropsdesign.no, og kjøkkenklutene har jeg strikket bare med 2 rett og 1 vrang på alle omgangene. Ca. 60 masker på pinner som passer til garnet. Her har jeg brukt noe garn som jeg har fått fra mamma.

Earlier this winter I took a trip to Denmark with 3 of my friends for a creative weekend. Since it was the first time we was visiting the vacation house I made a pair of potholders and a couple of matching kitchen cloths. The pattern for the potholders can be found at dropsdesign.no.



lørdag 15. mars 2014

Grytekluter/Potholders

Hadde litt rester igjen av disse tre farvene og lagde et par enkle grytekluter som skal finne veien til et lite dukkehus lengre nede i gata i løpet av våren. Mine søte nabojenter som flyttet i fjor sommer har fått et lite dukkehus i hagen - og da må de få litt pynt for å ha i huset sitt også.

I had some leftover yarn in these three colours and made a pair of potholders that I'm going to give away to my old neighbours three girls. They moved further down the street last year, and in their new garden it was a little house for the girls to play in.





torsdag 13. mars 2014

Hekla duker/Crochet doilies

På Pinterest har jeg funnet mange mønstre på duker i det siste, untatt den på bilde nr 2. Den sto i et ukeblad for mange år siden. Jeg fikk flere kilo med heklegarn av ei kollega i fjor og noe må jeg bruke det til. Så nå hekler jeg opp litt av det, og det meste her blir vel gaver etter hvert. Har flere som ønsker seg sånne ting og det er alltid hyggelig å lage noe personlig istedet for å gå å kjøpe.

On Pinterest I have found a lot of patterns for doilies lately, exept the one on picture number 2. I found that in a magazine many years ago. Last year I received a lot of crochet yarn from a colleagu and I have to use it. I have made a few doilies with some of the yarn, and I think these will be a gift for someone who appreciate things like that. It's much more satisfying to make something personal instead of buying





onsdag 12. mars 2014

Project life

Med de mengdene med bilder som jeg tok når jeg var på Island i 2011 så måtte jeg bare begynne med Project Life for å få med mest mulig bilder. Men går nok på en skikkelig smell og må lage 2 album fra denne turen for å få plass til alle severdighetene og turene som vi var på. Lager ganske enkle sider for jeg ønsker at bildene skal være i fokus. Dessverre har det blitt litt gjenskinn i plastlommene når jeg har tatt bilder.

With all the photos I took when I was visiting Iceland in 2011 I had to start with Project Life. I have a feeling that I will not end up with one album, but two from the whole trip. I want to have photos from all the places we went to. I make the pages simple since I want the photos to be in focus - and not use a lot of decorations around them.




tirsdag 11. mars 2014

Nye kort/New cards

Her er en del kort som jeg har lagd de siste månedene.

Here is a few cards I have made the last few months.







mandag 10. mars 2014

Babyteppe/Baby blanket

Mamma hadde sortert litt i garnlageret sitt og jeg endte med å få med meg noen kilo hjem fra ferie, bl.a noe naturhvitt Daletta. Hadde lyst til å gjøre noe med det og endte med å bestemme meg for et vognteppe til baby, men måtte ha noen andre farver i tillegg. Så jeg kjøpte med meg noen nøster med lilla Daletta i to nyanser. Har sydd sammen rutene og heklet en kant med fastmasker rundt, og så til slutt en runde med picot'er.

My mother had to go through all her yarn and ended up with giving me several kilos of it when I was home on holiday. Some of the yarn she gave me was white Daletta from Dale. I wanted to make something of it and ended up with a small blanket, but I had to buy some other colours so I ended up with two different shades of purple.


lørdag 8. mars 2014

Votter/Mittens

Votteproduksjonen fortsetter i år også. Greit å ha liggende til kommende gaver og det er alltids noen som trenger et par i ny og ne. Begge disse vottene er hentet fra vottebøkene fra Thuve-Stua. De oransje er barnevotter og de blå er damevotter.

Production of mittens continues this year. It's ok to have someone ready if someone need a new pair of mittens. Both patterns are from the books from Thuve-Stua. The orange pair is for kids, and the blue ones is for women.




fredag 7. mars 2014

Notatbøker/Note books

Jeg har jo dilla på å lage notatbøker med bind-it all maskina mi. 2 av bøkene jeg har laget i det siste er til meg selv og for å ha litt kontroll på hva jeg strikker og hekler i løpet av et år. Har kalt det strikkelogg, men hekleprosjekter er også med. Skriver opp hva jeg lager og hvor mye det veier - og i tillegg så skal jeg lime inn litt bilder av det jeg lager på noen av sidene. Moro å sitte å se i senere.
Den nederste boken har jeg lagd for å ha liggende til en passende anledning. 

I love to make note books with my bind-it all machine. 2 of the books I have made lately is for me and for my knitting and crochet projects. I write down everything I make and how much yarn I have used - and I also plan to put some photos of the things I make on some of the pages.



torsdag 6. mars 2014

Kort til Ingrid/Card for Ingrid

Mitt minste fadderbarn blir 6 år i dag - Gratulerer med dagen til Ingrid, Hipp hipp hurra!! Lagde et kort til henne - i rosa selvsagt :)

My youngest God Child is 6 years old today - Happy Birthday Ingrid, Hurrah!! I made a card for her - in pink off course :)


Babyvotter/Baby mittens

Det er en god stund siden jeg har oppdatert bloggen min nå, men jeg har lagd litt siden sist så det kommer en del poster i dagene som kommer. 
 
For å få brukt opp litt rester etter pulsvarmere så fant jeg mønster på noen søte babyvotter. Mønstrene kan man finne gratis på internett. Baby selbuvotter finner man her: http://gratisoppskrifter.poppyfield.net/?p=33

It's been a while since I have updated my blog. I have made a few things since last time so I will upload a few posts the next days.

I had some leftover yarn from knitting wrist warmers and found a couple of patterns for baby mittens free of charge on the internet. Follow the links in the Norwegian text if you want to see the diagram for the mittens.